Windows 10

Najnovija verzija operativnog sistema ‪Windows 10‬ stiže 29. jula objavila je ‪kompanija Microsoft‬. Dugo iščekivana “desetka” biće dostupna kao besplatna nadogradnja svim korisnicima ‪‎Windows 7‬ i ‪Windows 8‬.1 Novi operativni sistem pomoći će korisnicima da budu produktivniji i bolje se zabave uz lični i istinski doživljaj na svim uređajima. Uz poznato okruženje, a opet bolje nego ikada pre, Windows 10 će obezbediti neprekidne inovacije alata i bezbednosnih ažuriranja. Biće dostupan kao besplatna nadogradnja svim korisnicima Windows 7 i Windows 8.1, što će omogućiti stotinama miliona korisnika širom sveta besplatan prelazak na Windows 10, navodi se u saopštenju Microsofta.

„Windows 10 je nova generacija Windows operativnog sistema napravljenog da omogući rad na velikim stvarima“, objasnio je potpredsednik Microsoft korporacije Teri Majerson. „Windows 10 počinje da ostvaruje našu viziju ličnijeg računarstva, definisanu poverenjem u način na koji štitimo i poštujemo lične informacije, mobilnošću doživljaja na svim uređajima, i prirodnijom interakcijom sa svim Windows uređajima, u koje su uključeni govor, dodir, mastilo i hologrami.“

Korisnici će 29. jula moći da preuzmu Windows 10 za PC i tablete i tako iskoriste prednost koju sa sobom donosi ova ponuda besplatnog prelaska na novu verziju ili će moći da ga nabave kod prodavaca kupovinom novih Windows 10 uređaja. Novi Windows 8.1 uređaji će se lako ažurirati na Windows 10 i mnogi prodavci će pomoći oko ažuriranja ovih uređaja. Počev od 1. juna korisnici mogu da rezervišu prelazak na novu verziju.