Zbirka zadataka iz informacionog modeliranja

Zbirka zadataka iz informacionog modeliranja
ISBN 978-86-7991-391-3
Autor(i) Miroljub Zahorjanski
Broj strana 80
Pismo Latinica
Povez Mek
Format B5
Godina izdavanja 2016
Pročitajte prvo poglavlje
440 din 300 din

Zbirka sadrži 25 zadataka za vežbanje iz oblasti informacionog modeliranja poslovnih procesa korišćenjem CASE alata ERwin. Rešenja su data u dva pogleda. Prvi na logičkom nivou već pomenutog alata notacijom IDEF1X (Integration definition for information modeling). Drugi pogled je dat u vidu Relationships pojedinog poslovnog procesa, obzirom da je za svaki zadatak trebalo prethodno uraditi fizički nivo i generisanje šeme baze podataka u ciljni MS Access DBMS.

Pored toga, pomenuta zbirka zadataka sadrži 13 zadataka za vežbu bez prikazanih rešenja kako bi studenti samostalnim razmišljanjem potvrdili svoje znanje bez pomoći eventualnog gledanja u rešeni zadatak. Na samom kraju udžbenika dati su primeri zadataka za seminarske radove, kao i uputstvo za generisanje šeme baze podataka u MS Access DBMS.

O autoru:
Autor se bave problematikom projektovanja informacionih sistema. Ova zbirka je rezultata prikupljanja realnih zadataka iz dugogodišnje prakse autora. Docent dr Miroljub Zahorjanski je nastavnik na Računarskom fakultetu u Beogradu, gde predaje predmete iz naučne oblasti Menadžment informacioni sistemi kao što su Osnovi informacionih tehnologija, Informacioni sistemi i IT servis menadžment.

Uz ovu knjigu preporučujemo...

Knjige