MCSA: SQL Server 2012/2014

Data management and analytics

Ovaj sertifikat demonstira vaše veštine u oblasti razvoja i održavanja database okruženja koja su kritična i neophodna za funkcionisanje bilo koje organizacije.

Znanja koje dokazuje ovaj sertifikat se kreću u pravcu administracije Microsoft SQL servera i kreiranja centralnog skladišta podataka (DataWarehouse) u koje se slivaju sve informacije radi statističkih analiza neophodnih za rad organizacije. Kompanije imaju potrebe za administatorom baze podataka koji se brine o više aspekata, od instalacije i konfiguracije podatka, podešavanja bezbednosti, pravljenja  pouzdane backup/restore strategije, integracije podataka, kreiranje paketa za sinhronizaciju podataka, do automatizacije standardnih poslova ažuriranja skladišta podataka.

Ispit 70-461

Kurs 20461D – Querying Microsoft SQL Server 2012/2014

Ovaj ispit je namenjen SQL Server administratorima, sistem inženjerima i developerima sa dve ili više godine iskustva koji žele da sertifikuju svoje znanje u pisanju SQL upita.

Ispit 70-462

Kurs 20462D – Administering Microsoft SQL Server 2012/2014 Databases

Ovaj kurs i ispit je namenjen database profesionalcima koji rade instalaciju, održavanje, bezbednost i konfiguraciju SQL Servera. Ostali poslovi uključuju podešavanje baza podatka kako bi se obezbedilo optimalno funkcionisanje, pravljenje rezervnih kopija baze, restauracija u slučaju havarije i automatizacija administrativnih zadataka.

Ispit 70-463

Kurs 20463D – Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012/2014

Ovaj ispit je namenjen IT profesionalcima koji se bave ETL rešenjima i inženjerima skladišta podataka koji kreiraju projekte poslovne inteligencije uz pomoć Microsoft SQL Server Integration servisa.

Naše učionice

Testiraj svoje znanje

Prijava