Kursevi za osnovce i srednjoškolce subotom – martovski ciklus

Informatika i programiranje prepoznati su kao najznačajnije veštine budućnosti, i već su uvedene u osnovno obrazovanje – te s punim pravom možemo govoriti o osnovnoj informatičkoj pismenosti, ali formalno obrazovanje i pored svih napora tek lagano i veoma neujednačeno prati dinamiku ovih promena.

Svi naši kursevi za decu usmereni su upravo na učenike osnovnih ali i srednjih škola kako bi se već pre značajnog profesionalnog opredeljenja upoznali sa zanimljivim svetom programiranja i informatike. Dugo iskustvo u radu sa učenicima pokazali su nam da preko vizuelnih programskih jezika – kao što su C# (osnovni i napredni), PYTHON i SCRATCH učenici intuitivno uče ono najvažnije: algoritamsko razmišljanje i rešavanje problema na način koji je ključan za razvoj programerskih veština.

Kursevi CET-a organizuju se u Računarskoj gimnaziji, a ove sezone svi kursevi moći će da se prate onlajn posredstvom aplikacije Zum ili u učionici, u zavisnosti od epidemioloških prilika.

Detaljnije o kursevima i terminima u martu:

Kurs SCRATCHLINK

Kurs PYTHONLINK

Kurs C# OSNOVNILINK

Kurs C# NAPREDNILINK

Rad u grupama do 15 polaznika do sada je dao najbolje rezultate, jer učenici imaju priliku da individualan rad udružuju u grupe i radne projekte, a da svako ima dovoljno vremena za mentorski rad sa predavačima ili priliku da svoje radove javno predstavi pred svojim vršnjacima.

Časovi su organizovani u blok nastavu tokom koje se teorijska znanja odmah i praktično primenjuju, a do završetka kursa, svi naši učenici uspešno dovršavaju svoje „projektne zadatke“ ka kojima je rad tokom kurseva usmeren.

Naši kursevi programiranja u jezicima SCRATCH, PYTHON i C# prava su prilika da se slobodno vreme provede na zanimljiv i produktivan način, da se probudi radoznalost, upornost i lagano zakorači u svet profesionalnog programiranja.

Prijavu poslati na mejl kursevi@cet.rs , a za više informacija kontaktirajte nas telefonom 0113281614.