ESETESET NOD32

je snažan i brz antivirus sa Anti-Phishing tehnologijom za zaštitu od sajber pretnji. Na tržištu pod tim nazivom je od 1997. godine, bio je prvi proizvod koji je svojim korisnicima nudio tehnologiju heurističkog detektovanja nepoznatih virusa. Često nazivan i Antivirusni Sistem Nove Generacije, NOD32 konstantno ostavlja konkurenciju iza sebe na svim testovima na svim poljima, od broja detektovanih virusa, preko brzine skeniranja do jako malog utroška sistemskih resursa.

NOD32 se distribuira u preko 60 zemalja i lokalizovan je na 10 svetskih jezika, štiti podjednako dobro klijente iz svih segmenata tržišta, od giganata sa više hiljada radnih stanica i servera do individualnih kućnih korisnika. U današnjem svetu gde cyber kriminalci i kradljivci podataka konstantno prete vašem poslu, efektivno antivirusno rešenje je na listi glavnih prioriteta. Najveću snagu NOD32 zaštite čini sofisticirani endžin koji heurističkom analizom detektuje i sprečava čak i one pretnje koje nisu definisane virusnim potpisima. Na taj način štiti korisnika od novih pretnji za koje ne postoje virusne definicije i drastično smanjuje mogućnost zero day napada. Upravo ESET NOD32 Antivirus 4.0 svojom brzinom, čuvenom naprednom hieuristikom, ThreatSense® i ThreatSense®.NET tehnologijama predstavlja idealno rešenje u borbi protiv ovakvih pretnji.

Kupovinom ESET NOD32 biće vam dostupne ključne prednosti ovog antivirusa:

Zaštita od nepoznatog – Nagrađivana ThreatSense® tehnologija predstavlja najefektivniju zaštitu od novih i do sada nepoznatih pretnji. Primena ove tehnologije pruža neophodnu zaštitu sistema u prvim satima pojave novih virusa kada za novu pretnju još uvek ne postoje virusne definicije. NOD32 detektuje i zaustavlja poznate i nepoznate viruse, trojance, crve, adware, rootkit-ove i ostale internet pretnje.

Napravljen za brzinu – NOD32 je munjevito brz, napravljen da pruža vrhunske performanse prilikom skeniranja, toliko brz da nećete ni primetiti da je instaliran na računaru čak ni kada je pokrenuto dubinsko skeniranje.

Ne opterećuje sistem – Antivirusno rešenje koristi samo 35-40 MB sistemske memorije, samo delić onoga što konkurentski proizvodi zauzimaju.

Ne opterećuje Vas – do sada za rukovanje najjednostavniji ESET-ov proizvod. Uz intuitivno i kompaktno grafičko okruženje za tren oka ćete podesiti Vaš NOD32 Antvirus koji će nakon toga u pozadini neprimetno raditi na zaštiti Vašeg računara.

Nove funkcionalnosti ESET NOD32 antivirusa:

  • Self-Defense – ugrađeni odbrambeni sistem koji sprečava maliciozni softver da ošteti ili onesposobi zaštitu sistema.
  • SysRescue – omogućava korisniku da kreira boot-abilni medij (CD ili USB) uz pomoć kojeg se može skenirati sistem bez potrebe da se pokrene operativni sistem instaliran na računaru.
  • Kontrola prenosnih medija – Kontrola pristupa prenosnim medijima što uključuje USB, CD, Flash disc i slično. Uz pomoć ove funkcije sprečava se mogućnost zaraze sistema preko prenosnih medija.
  • ESET Sysinspector – Ova moćna alatka za diagnostiku sada je sastavni deo NOD32 Antivrusa. Uz pomoć ESET Sysinspector-a se može vršiti detaljna analiza operativnog sistema što obuhvata aktivne procese, sadržaj registry-a, komponente koje se automatski pokreću prilikom pokretanja operativnog sistema, kao i mrežne konekcije.
  • Anti-Stealth® – Integrisana Anti-Stealth® tehnologija pruža zaštitu protiv rootkit-ova
  • Podrška za CISCO Network Admission Control uz pomoć plug-ina
  • Ostala unapređenja – zaštita lozinkom, štedljivi režim rada, provera ažurnosti operativnog sistema, prikaz sa detaljnim izveštajima o pretnjama koje su uočene na računaru, novi grafički prikazi i prečice na tastaturi, kao i mnoga druga.

ESET NOD32 Antivirus edicija za poslovne korisnike je novi proizvod kompanije ESET i predstavlja integrisano rešenje koje obezbeđuje sveobuhvatnu zaštitu računara u korporativnom okruženju. ESET Smart Security kombinuje dobro poznati NOD32 Antivirus TreathSense endžin i potpuno nove module – zaštitni zid (firewall) i antispam filter i na taj način povećava nivo zaštite od virusa i ostalih pretnji sa Interneta.

Business paket uključuje i ESET Remote Administrator alate koji omogućavaju centralizovano upravljanje i ažuriranje klijenata u mrežnom okruženju. ESET Remote Administratior (ERA) dopušta administraciju Esetovih proizvoda, uključujući radne stanice i servere – sa jedne centralne lokacije. Zahvaljujući ugrađenom sistemu za upravljanje zadacima koji je sastavni deo Remote Administrator Servera, možete brzo odgovoriti na probleme i pretnje unutar Vaše mreže, a između ostalog, i vršiti instalaciju na udaljene klijente. Ukoliko želite da dobro osigurate vaše korporativno okruženje i da zadržite performanse vaših računara u mreži, Eset Smart Security Business paket je idealno rešenje za vas.