Akcija!

Osnove jezika C++

715.00 RSD 500.00 RSD

ISBN: 86-7991-106-2 Kategorija:
Autor: Stanley B. Lippman Broj strana: 288 Pismo: Latinica Povez: Mek Format: B5 Godina izdavanja: 2000

Knjiga Osnove jezika C nudi programeru, koji nema mnogo vremena, brz način da nauči ono što je potrebno da bi obavio posao u ovom programskom jeziku. Ova knjiga je namenski osmišljena da vam pomogne da uhvatite korak za kratko vreme. Ona se usredsređuje na elemente programiranja u jeziku C sa kojima ćete se najčešće susretati, i objašnjava njegova svojstva i tehnike rada koji se koriste u rešavanju svakodnevnih programerskih zadataka.

U Osnovama jezika C osnove jezika su predstavljene u kontekstu proceduralnog, generičkog, objektno zasnovanog i objektno orijentisanog programiranja. Knjiga je organizovana oko niza programerskih problema sve veće složenosti, a svojstva jezika se uvode i objašnjavaju u okviru rešavanja tih problema. Na taj način ne samo da ćete naučiti o funkcijama i konstrukcijama jezika C , nego ćete shvatiti i njihovu svrhu i razloge zbog kojih se primenjuju u određenim situacijama.

U ovoj knjizi ćete pronaći temeljno objašnjenje sledećih ključnih tema:

• Generičko programiranje i standardna biblioteka šablona (STL)

• Objektno zasnovano programiranje i projektovanje klasa

• Objektno orijentisano programiranje i projektovanje hijerarhija klasa

• Projektovanje i primena šablona funkcija i klasa

• Rukovanje izuzecima i identifikovanje tipova u vreme izvršavanja (RTT)

Uz sve to, knjiga sadrži i veoma vredan dodatak sa kompletnim rešenjima vežbi koje se nalaze na kraju svakog poglavlja, sa dodatnim objašnjenjima. Drugi dodatak sadrži pregled generičkih algoritama, sa primerom korišćenja svakog algoritma.

Ovaj jezgrovit priručnik daće vam znanje o jeziku C koje se inače stiče kroz rad i postaviti čvrste temelje na kojima dalje možete da gradite svoje profesionalno usavršavanje.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Osnove jezika C++“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *