CET mi je pomogao da postanem IT profesionalac

Kada je davne 2003. godine Mileta Popović, saobraćajni inženjer došao prvi put u CET ni slutio nije da će postati, kako sam kaže IT profesionalac. “Firma u kojoj sam tad radio menjala je postojeći IT sistem tj. prelazila na Windows, pa su tražili dobrovoljce koji bi hteli da se bave “nizom”, platformom kako se tad govorilo. Računari su mi do tada bili hobi jer sam kao saobraćajni inžinjer radio druge stvari. Zasićen dotadašnjim poslom shvatio sam ovo kao priliku za promenu”.

A tu priliku Mileti je pružio CET obrazovni centar svojim odličnim programom, načinom predavanja,  ali pre svega profesionalnim kadrom koji je izlazio u susret kako njemu, tako i svim svojim polaznicima tj. njihovim potrebama obzirom da su to bili mahom zaposleni ljudi.

Od te 2003. godine kada je došao u naš obrazovni centar  Mileta je ostao do danas. Odslušao je kurseve : MCSE 2000MSCA WIN Server 2003 i MSCA WIN Server 2008, a onda MCDB 2012 i MCSA SQL 2016. koje su držali iskusni, sertifikovani Microsoft treneri. Neke kurseve su mu plaćale firme, a neke je sam finansirao, ali kako kaže to smatra investicijom koja se isplatila. Koliko su neki treneri ostavili jak utisak na Miletu govori činjenica da bira termine za kurseve na kojima su oni predavači.

Mileta Popović: na slici drugi sa desne strane

 

“Svi sertifikovani Microsoft treneri, sjajni predavači i osobe. Snežanu Popović, Sinišu Laleta i Mišu Milosavljevića sam nastavio da viđam i dalje na kursevima, čak biram kurseve po tome da budem u njihovom terminu. Ako treba da učite nešto novo bolje je naći dobrog učitelja da vam ispriča konkretnu priču, da odgovore na pitanja. Samo učenje je dug i skup proces” .

Mileta je svoj proces sticanja IT znanja započeo u CET-u ne sluteći da će sebe jednoga dana nazvati IT profesionalcem, ali i da će postati deo CET porodice. Nakon skoro 16 godina druženja Mileta izdvaja tri velike prednosti CET obrazovnog centra.

Jednu od najvećih prednosti CET-a vidi u brizi o svojim kosrisnicima i kako kaže “Danas se Ivana Macanović svojski trudi da svi budu zadovoljni”. Druga bitna stvar u CET-u su vrhunski predavači. Treća  prednost CET-a kao škole je da svojim starim korisnicima (pogotovo privatnim licima) odobrava velike popuste i izlazi u susret prilikom plaćanja.

Na izmaku 2019. godine. Mileta kaže da ćemo se i dalje viđati i da će dolaziti na usavršavanje jer je navikao na vrhunski nivo usluge koji mu CET godinama pruža i zaključuje: “CET mi je pomogao da postanem IT profesionalac!