CET na okruglom stolu “E-veštine u Srbiji”

Predstavnik kompanije CET, Ljiljana Bjeličić, učestvovala je na okruglom stolu kojim se obeležava Evropska nedelja e-veština, u organizaciji Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, Microsoft-a i Privredne komore Srbije.

Skup je otvorila Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije, i Vladan Živanović, generalni menadžer Microsoft Srbija, a učestvovali su i predstavnici eminentnih IT kompanija, državnih institucija i nevladinih organizacija.

“Evropska unija je shvatila važnost e-veština za podizanje konkurentnosti, pa moramo i mi”, rekla je ministarka Jasna Matić u uvodnom izlaganju na Okruglom stolu. “Ministarstvo telekomunikcija i informatičkog društva pokrenulo je niz akcija u tom smeru. „Klikni bezbedno“ treba da edukuje decu, koja čine većinu korisnika interneta, šta smeju a šta ne smeju, da bi se zaštitila od mogućih zloupotreba, s obzirom da „u globalnom sistemu nisu svi dobronamerni“. Ova akcija je počela prošle godine, a ove godine treba da uključi škole, pedagoge i psihologe i savete roditelja”, istakla je ministarka Matić.

Nedelja e-veština je panevropska inicijativa obeležavanja rastuće potrebe za podizanjem nivoa informatičke ili digitalne pismenosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *