Predstavljanje Windows Milleniuma u Beogradu

Istovremeno kada i u mnogim zemljama širom sveta, nova verzija popularnog Microsoftovog operativnog sistema predstavljena je i u Beogradu. Na prezentaciji pokazane su novosti koje donosi Windows Me.

Srđan Stošić (MCSE, predavač u CET-u), prikazao je kroz slikovite primere multimedijalne mogućnosti operativnog sistema: organizovanje video kolekcije pomoću Movie Makera, rad sa fotografijama u folderu My Pictures, funkcije Windows Media Playera, igranje na računaru. Srđan je, zatim, prikazao i neke od novih “sistemskih” funkcija: System Restore i System File Protection, kontrolu digitalno potpisanih drajvera, itd.

Koran Durmiš (MCSE, predavač u CET-u), opisao je mogućnosti Windowsa Me u formiranju malih kućnih i kancelarijskih mreža kao i deljenja jedne Internet konekcije. U Koranov deo prezentacije ušli su još i noviteti kod korišćenja Interneta, primeri NetMeetinga 3.1 i igranja na Internetu.

Nenad Mijatović (CET, prodaja softvera), objasnio je kako najjednostavnije doći do legalne verzije operativnog sistema čime se dobija i neophodna tehnička podrška. Promocija je završena pitanjima prisutnih i nagradnom igrom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *