Akcija!

Matematička analiza – Teorija, primeri, zadaci

1,001.00 RSD 700.00 RSD

ISBN: 86-7991-296-4 Kategorije: ,
Autor: Milan Merkle Broj strana: 418 Pismo: Latinica Povez: Mek Format: B5 Godina izdavanja: 2006

Knjiga Matematička analiza – Teorija, primeri, zadaci za studente računarstva uklapa se u savremenu koncepciju udžbenika koja preovlađuje u svetu, gde je teorija ilustrovana primerima i zadacima za samostalni rad. Pored teorije, korisnik ove knjige naći će 159 detaljno uređenih primera i 829 zadataka za vežbu.

U uvodnom delu obrađuju se sadržaji koji su neophodni za razumevanje ostalog dela teksta, a koji ne pripadaju direktno matematičkoj analizi. Čitalac će u prvoj glavi naći potrebne formule, objašnjenja raznih matematičkih pojmova i pregled elementarnih funkcija. Udžbenik sadrži nekoliko zanimljivih tekstova o matematici i matematičarima smeštenih na krajevima poglavlja. Nizovi, funkcije, izvodi i integrali obrađeni su detaljno i sistematično.

Kada god se moglo, birani su primeri koji ilustruju primene bliske računarstvu: metodi približnog rešavanja jednačina, algoritmi za izračunavanje brojeva e i pi ili algoritmi za nalaženje kvadratnog korena. Od teorije redova obrađena je standardna materija iz pozitivnih i alternativnih redova, dok se stepeni redovi uvode bez osvrta na opšte funkcionalne redove i teoriju uniformne konvergencije.

Udžbenik se završava izlaganjem klasičnih diferencijalnih jednačina prvog reda.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Matematička analiza – Teorija, primeri, zadaci“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *