Akcija!

UML za projektovanje baza podataka

715.00 RSD 500.00 RSD

ISBN: 86-7991-158-5 Kategorije: ,
Autor: Grupa autora Broj strana: 320 Pismo: Latinica Povez: Mek Format: B5 Godina izdavanja: 2002

Objedinjeni jezik za modelovanje – UML – je standardna grafička notacija za modelovanje koje zadovoljava poslovne i softverske potrebe. Postao je i efikasna modelarska alatka u dizajnu baza podataka. Kada se koristi kao zajednički jezik za modelovanje u razvoju sistema, oblasti koja ima toliko različitih aspekata, UML služi kao objedinjujući radni okvir koji olakšava integrisanje modela baza podataka sa ostatkom sistemskog dizajna.

Ovaj pragmatični vodič vas uvodi u UML i usmerava vas kroz proces modelovanja i dizajna u čijoj osnovi leži UML. Knjiga predstavlja različite tipove UML-ovih dijagrama, objašnjava kako se oni koriste u svetu baza podataka i pokazuje kako modelovanje podataka pomoću UML-a može da se uklopi u Rational Unified Process.

UML za projektovanje baza podataka je knjiga strukturirana oko procesa dizajna baze podataka: modelovanje poslovnih korisničkih funkcija, modelovanje poslovnih objekata, definicije zahteva baza podataka, analize i preliminarni dizajn, i konačno dizajn detalja i raspoređivanje. Za svaku fazu razvoja u knjizi su opisani opšti ciljevi i proces rada u toj fazi, status konkretnog slučaja, relevantni UML-ovi konstrukcioni elementi i sve pojedinosti modelovanja i dizajna baze podataka sa UML-om. Koristeći svoje bogato iskustvo, autori otkrivaju probleme kroz koje prolaze timovi za razvoj baza podataka, šta iz toga može da se nauči i koji su najbolji putevi ka uspehu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „UML za projektovanje baza podataka“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *