Akcija!

Veštačka inteligencija – Savremeni pristup

4,070.00 RSD 3,700.00 RSD

ISBN: 978-86-7991-297-8 Kategorija:
Autor: Peter Norvig, Stuart Russell Broj strana: 1236 Pismo: Latinica Povez: Mek Format: B5 Godina izdavanja: 2011

Knjiga Veštačka inteligencija, savremeni pristup, prevod trećeg izdanja, postala je nezaobilazna knjiga u oblasti veštačke inteligencije. Koristi se kao udžbenik na više od 600 univerziteta u preko 60 zemalja. Ova knjiga perdstavlja sintezu svih saznanja vezanih za oblast veštačke iteligencije.

Autori Stjuart Rasel i Piter Norvig sa Univerziteta Stanford su ovom obimnom knjigom obuhvatili svu širinu velike naučne oblasti veštačke inteligencije. Tu su logika, verovatnoća i kontinualna matematika; percepcija, učenje, rasuđivanje i akcija; i sve od mikroelektronskih uređaja do robota za planetarna istraživanja. Knjiga je svojevrsna sinteza svog postojećeg znanja iz oblasti veštačke inteligencije. Osnovna jedinica oko koje se integriše tema su inteligentni agenti i definicija veštačke inteligencije u smislu proučavanja agenata koji primaju percepciju iz okruženja i izvršavaju akcije.

Osnovni cilj autora je da prenesu ideje koje su se pojavile tokom pedesetak godina intenzivnih istraživanja u oblasti veštačke inteligencije, kao i tokom protekla dva milenijuma čovekovog bavljenja pitanjima inteligencije, znanja i pravilnog zaključivanja, a sve u cilju konstruisanja inteligentnih mašina.

Kratak sadržaj

DEO I: Veštačka inteligencija

DEO II: Rešavanje problema

DEO III: Znanje, rasuđivanje i planiranje

DEO IV: Neizvesno znanje i rasuđivanje

DEO V: Učenje

DEO VI: Komunikacija, opažanje i delovanje

DEO VII: Zaključci

DODACI

BIBLIOGRAFIJA

INDEKS

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Veštačka inteligencija – Savremeni pristup“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *