Akcija!

Osnove bezbednosti mreža + CD

1,947.00 RSD 1,770.00 RSD

ISBN: 978-86-7991-376-0 Kategorija:
Autor: William Stallings Broj strana: 448 Pismo: Latinica Povez: Mek Format: B5 Godina izdavanja: 2014

Osnove bezbednosti mreža: Aplikacije i standardi,

Prevod petog izdanja

Svrha ove knjige je da pruži praktičan pregled aplikacija i standarda za bezbednost mreže. Naglasak je na aplikcijama koje su u širokoj upotrebi na internetu i korporacijskim mrežama, i na standardima (pogotovo Internet standardima) koji se najviše koriste.

Knjiga je podeljena na tri dela:

◾ Prvi deo. Kriptografija: Koncizan pregled kriptografskih algoritama i protokola na koje se oslanjaju aplikacije za bezbednost mreže, uključujući šifrovanje, heš funkcije, digitalne potpise i razmenu ključeva.

◾ Drugi deo. Aplikacije za bezbednost mreže: Pokriva značajne alatke i aplikacije za bezbednost mreže, uključujući Kerberos, X.509v3 certifikate, Extensible Authentication Protocol, S/MIME, IP Security, SSL/TLS, IEEE 802.11i Wifi bezbednost i bezbednost oblaka.

◾ Treći deo. Bezbednost sistema: Obrađuju se pitanja bezbednosti na nivou sistema, uključujući pretnje i protivmere za uljeze i viruse, i upotrebu mrežnih barijera.

Ova knjiga sadrži niz pedagoških pomagala, slika i tabela koje razjašnjavaju opis. Svako poglavlje sadrži spisak ključnih reči, pitanja za ponavljanje građe, probleme za domaći zadatak i predloge za dodatno čitanje. Knjiga sadrži takođe i listu često korišćenih akronima, kao i listu referenci.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Osnove bezbednosti mreža + CD“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *