Akcija!

Zbirka zadataka iz informacionog modeliranja

440.00 RSD 300.00 RSD

ISBN: 978-86-7991-391-3 Kategorije: ,
Autor: Miroljub Zahorjanski Broj strana: 80 Pismo: Latinica Povez: Mek Format: B5 Godina izdavanja: 2016

Zbirka sadrži 25 zadataka za vežbanje iz oblasti informacionog modeliranja poslovnih procesa korišćenjem CASE alata ERwin. Rešenja su data u dva pogleda. Prvi na logičkom nivou već pomenutog alata notacijom IDEF1X (Integration definition for information modeling). Drugi pogled je dat u vidu Relationships pojedinog poslovnog procesa, obzirom da je za svaki zadatak trebalo prethodno uraditi fizički nivo i generisanje šeme baze podataka u ciljni MS Access DBMS.

Pored toga, pomenuta zbirka zadataka sadrži 13 zadataka za vežbu bez prikazanih rešenja kako bi studenti samostalnim razmišljanjem potvrdili svoje znanje bez pomoći eventualnog gledanja u rešeni zadatak. Na samom kraju udžbenika dati su primeri zadataka za seminarske radove, kao i uputstvo za generisanje šeme baze podataka u MS Access DBMS.

O autoru:

Autor se bave problematikom projektovanja informacionih sistema. Ova zbirka je rezultata prikupljanja realnih zadataka iz dugogodišnje prakse autora. Docent dr Miroljub Zahorjanski je nastavnik na Računarskom fakultetu u Beogradu, gde predaje predmete iz naučne oblasti Menadžment informacioni sistemi kao što su Osnovi informacionih tehnologija, Informacioni sistemi i IT servis menadžment.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zbirka zadataka iz informacionog modeliranja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *