Preaload Image

Kompanija CET već četvrt veka osmišljava i podržava razne projekte koji imaju za cilj poboljšanje formalnog i neformalnog informatičkog obrazovanja u Srbiji. Shvatajući da su ulaganja u obrazovanje najvrednija, CET organizuje besplatne treninge za nastavnike informatike, kurseve programiranja za osnovce i srednjoškolce, svojim sponzorstvom pomaže u organizovanju raznih informatičkih takmičenja.

Zahvaljujući CET-u u Srbiji je 2007. godine održana prva Juniorska balkanska olimpijada iz informatike. Kroz projekat “Subotom volimo informatiku” preko 500 osnovaca je do sada savladalo osnovni i napredni nivo C# programskog jezika. Takođe, računarskom opremom podržani su i najbolji mladi sportisti. Poseban akcenat CET je stavio na usavršavanje informatičkog nastavnog kadra u osnovnim i srednjim školama. U tom cilju se održavaju treninzi, seminari i tribine na kojima im se predstavljaju najnovije tehnologije i rad u njima.

Saradnjom sa Kancelarijom za mlade grada Beograda veliki broj omladinaca prošao je osnovnu obuku za rad na računaru. Od 2005. do 2010. godine održano je preko 30 specijalističkih obuka za preko 500 nezaposlenih lica.

Veliki deo svog društvenog odgovornog rada CET je usmerio na podršku i sponzorstva informatičkih takmičenja. Pored programerskih takmičenja osnovaca i srednjoškolaca, CET podržava i takmičenje “Programer junior” (u organizaciji Računarske gimnazije), RAF Challenge, RAF Hackathon i seminar RAF IT days (u organizaciji Računarskog fakulteta).