WordPress

WordPress

WordPress pokreće milione blogova i web sajtova. Kao najpopularniji CMS (Content Management System) platforma za izradu web sajtova koriste ga Yahoo!, Ford, Samsung, New York Times, Sony i mnogi drugi.

Ako ste totalni početnik a želite na brz i jednostavan način da napravite atraktivan sajt, a da pritom ne morate da znate da programirate, onda je ovo prava obuka za vas.

Kroz ovu obuku naučićete da samostalno kreirate portfolio web sajt, blog, web sajt preduzeća, katalog proizvoda. Moći ćete i da održavate i unapređujete postojeće WordPress sajtove u skladu sa potrebama klijenata. Pored svega navedenog moći ćete da kreirate online prodavnicu ili katalog proizvoda.

Sve ove mogućnosti koje WordPress donosi sa sobom čine ga najpopularnijom platformo da kroz praksu krupnim koracima uđete u svet izrade veb sajtova i na lak i brz način dođete do prve zarade.

Kurs se izvodi u obliku jedne nastavne celine koja traje dve nedelje i dodatno obuhvata mentorstvo tokom narednih mesec dana.

Nastava traje 20 časova, raspoređenih u 2 nedelje. Časovi se održavaju dva puta nedeljno, u popodnevnim terminima. Termin traje 4 školska časa, sa prigodnim pauzama.

Nastava se odvija se u učionicama CET škole računara na dresi Trg republike 5/V, u centru Beograda.

Po završetku nastave, u toku narednih mesec dana polaznicima je na raspologanju mentorstvo i pomoć u sprovođenju projekata izabranih tokom obuke. Predavač koji je vodio obuku će vam biti na raspolaganju jednom nedeljno u trajanju od 2 časa mesec dana po završetku obuke.

Ukupno dobijate 16 časova nastave i 4 časa mentorskog rada – 20 časa.

Obuka je koncipirana na ovaj način kako bi polaznik po završetku kursa stekao dovoljno znanja i iskustva da može samostalno da se upusti u projekte izrada sajta.

 • WordPress počinje od nule, bez ikakvog potrebnog predznanja.
 • Od polaznika se očekuje poznavanje rada na računaru, rad sa fajlovima i folderima, kao i da su redovni korisnici raznih internet servisa.
 • Od Vas ne očekujemo da budete vrhunski dizajner, napredni korisnik Office paketa ili sistem administrator – dovoljno je da ste uporni i da želite da naučite WordPress
 • Da biste uspešno ispratili ovu obuku neophodan vam je računar prosečne konfiguracije, kao i Windows, Linux ili Mac operativni sistem. Svi ostali alati su open source i potrebno ih je instalirati na svoj računar da biste mogli da vežbate kod kuće.

Tokom kursa naučićete kako da:

 • Instalirate sve potrebne alate za rad, kao i sav neophodan softver koji je potrebno imati na računaru da bi mogli da pratite ovaj kurs.
 • Kako da instaliramo i kreiramo prvi wordpress sajt.
 • Naučićete šta su i kako se objavljuju stranice i postovi i kako se uređuje sadržaj sajta.
 • Upoznaćete čemu služe teme za WordPress kao i  njihova osnovna podešavanja
 • Rad sa vidžetima koji dodaju dinamiku i nove funkcionalnosti našem sajtu
 • Podešavanje i rad sa menijima
 • Naučićete kako da dodate slike, albume, video i ukrasne elemente na stranice.
 • Upoznaćete se sa popularnim plugin-ovima i načinima kako da pomoću njih prilagodite WordPress sajt za razne situacije – blog, veb sajt preduzeća, veb sajt sa katalogom ponude, opisom vašeg proizvoda, biografijom …Pripremićete sajta za postavljanje na internet, tj. postavljanje sajta na neki od hosting paketa koji su nam na raspolaganju. Posebno pažnju posvetićemo ulozi i pravilnom izboru hosting paketa i domena za WordPress sajt, kako bi se dobilo povoljno rešenje koje može da uradi i prikaže sve što je potrebno.SEO – Search Engine Optimization – posebnu pažnju posvetićemo i tome kako da upotrebom brojnih, komercijalno dostupnih i besplatnih, plugin-ova možete da obezbedite da se vaš sajt dobro kotira na internet pretraživačima.

Sve ovo je moguće uraditi upotrebom već gotovih komponenti , bez ijedne napisane linije koda, bez potrebe za znanjem programskih jezika.

Jedan od bitnih delova ove obuke je prilagođavanje WordPress sajta da postane online prodavnica i za to koristimo jedan vrlo popularan dodatak, WooCommerce.

WooCommerce je open source platforma koja je namenjena za online prodaju a ograničenja je naša mašta.

WooCommerce je izgrađen na WordPressu, softveru koji pokriva dobar deo savremenog weba. Glavna prednost je što se Online prodaja na jednostavan način integriše sa sadržajem portala(sajta). Sve što Vam treba da biste započeli prodaju preko inteneta je na jednom mestu.

Modularni sistem koji je jedna od glavnih karakteristika ovog WordPress dodatka. On nam omogućava da dodajemo samo opcije koje su nam neophodne. Napravljen je tako da radi uz vaše omiljene WordPress dodatke. Na ovaj način možete zadržati funkcije koje već volite na svom sajtu i na jednostavan način ga proširiti da postane online prodavnica. Podržava prodaju bilo čega: kako fizičkih proizvoda tako i digitalnih preuzimanja, pretplata… Pomoću WooCommerc-a možete prodati bilo šta. WooCommerce je u potpunosti otvorenog koda (Open Source) što znači da možete da modifikujete i prilagodite sopstvenim potrebama.
Potpuna kontrola pruža nam mogućnost da dodamo neograničen broj proizvoda, da ih razvrstvamo po kategorijama, da dodajemo tagove za proizvode i još mnogo toga. Takođe nam pruža mogućnost da dozvolimo registraciju neograničenog broja korisnika i porudžbina. Kao i da defenišemo načine plaćanja koji su prilagođeni proizvodima koje plasiramo na tržište.

Po završetku kursa polaznici dobijaju CET-ove sertifikate o uspešno savladanom kursu.

Kurs nije zamišljen kao priprema za određeni sertifikat, niti se u poslovnoj praksi koriste sertifikati u ovoj oblasti. Kurs je koncipiran na osnovu predavačkog i praktičnog iskustva predavača, a u skladu sa drugim popularnim izvorima znanja.

Naše učionice